
Jajka nadziewane pastą z makreli wędzonej

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, ryba i owoce morza
Składniki:
ugotowane na twardo jajka - 3 szt.
ogórki konserwowe - 2 szt.
cebula czerwona mała - 1 szt.
majonez - 2 łyżki
musztarda - 1 łyżeczka
sól i pieprz mielony - do smaku
Dodatkowo:
jajka ugotowane na twardo - 4 szt.
majonez - 3 łyżeczki
listki natki pietruszki do dekoracji - kilka
Dodatkowe informacje:
Taka pasta nadaje się również do pieczywa.Sposób przygotowania:
Makrelę rozdzielić na dwie połówki, wyjąć kręgosłup z główną ością. Odrywać kawałki ryby, sprawdzając czy nie zostały jeszcze małe ości. Wkładać do miski i rozdrabniać widelcem. Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę, ogórki również drobno pokroić w kostkę jak i cebulę po obraniu drobno pokroić. Wszystkie składniki dodać do ryby, dodać również majonez, musztardę oraz chrzan, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać do połączenia składników, zwracając uwagę czy gdzieś nie zostały małe ości.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.