Udka z patelni w keczupowo majonezowej marynacie
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso, drób
Składniki:
majonez - 2 łyżki
ketchup - 3 łyżki
papryka słodka - 1 łyżeczka
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
sól i pieprz - do smaku
ząbki czosnku - 3 ząbki
Dodatkowe informacje:
Rada:Tak przygotowane udka możemy, również piec w rękawie w 180 stopniach około 40 - 45 minut.
Sposób przygotowania:
Na głębszej patelni rozgrzewamy masło klarowne, po czym układamy udka i smażymy na początku na dużym płomieniu ognia, a następnie zmniejszamy płomień ogniu i dusimy całość pod przykryciem obracając co jakiś czas na drugą stronę uważając, aby udka się nie przypaliły. Po 30 minutach dodajemy pokrojone ząbki czosnku. Całość dusimy do miękkości. Podajemy do drugiego dania.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.