Śledzie w sosie pomidorowym
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
keczup - 2 -3 łyżki
koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
pomidory w puszce - 400 g
cebule duże - 2 szt.
olej - 4 - 5 łyżki
papryka słodka mielona - 1/2 łyżeczki
liść laurowy - 2 szt.
cukier - 1 łyżeczka
ocet winny - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Zdjąć z ognia i wystudzić. Do wystudzonego sosu dodać przygotowane śledzie, całość delikatnie przemieszać. Zakryć i włożyć do lodówki w celu przegryzienia smaków. Gotowe śledzie przełożyć do szklanych miseczek i gotowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.