Racuchy z jabłkiem na maślance
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
cukier - 3 łyżki
cukier waniliowy - 1 opakowanie
mąka około - 1,5 szklanki
sól - 1 szczypta
olej do smażenia - 1/4 szklanki
dodatkowo; jabłka - 3 szt.
cukier puder do oprószenia - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną oraz szczyptą soli,następnie przesiać do masy maślanej i delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, nakładać porcje ciasta i smażyć racuchy. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, po czym oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego.
Rada;
Maślankę możemy zastąpić zsiadłym mlekiem są równie smaczne.
Jabłka możemy zastąpić dowolnymi owocami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.