• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyPlacek serowo - makowy z owocami
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Placek serowo - makowy z owocami

Placek serowo - makowy z owocami

Bożena1960

Rodzaj posiłku: ciasta

Kuchnia (region): polska

Specjalne: Wielkanoc

Użyte składniki: wegetariańskie

Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi

7 osób lubi to
9 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

60 min 20 porcji

Składniki:

Ciasto; mąka pszenna - 3 szklanki
margaryna - 250 g
cukier puder - 3 łyżki
żółtka - 4 szt.
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
kakao ciemne - 2 łyżki
masa serowa; twaróg 3 krotnie mielony - 1/2 kg
budyń śmietankowy - 1 opakowanie
jajka - 3 szt.
cukier puder - 1/2 szklanki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
masa makowa; gotowa masa makowa - 850 g
bułka tarta - 2 łyżki
jajko - 1 szt.
rodzynki - 1 garść
Dodatkowo; brzoskwinie w puszcze - 1/2 opakowania
cukier puder do oprószenia - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto dzielimy na dwie części większą i mniejszą.
Mniejszą część ciasta zamrażamy, a większą tylko schładzamy w lodówce około 30 minut.
Następnie schłodzonym ciastem wykładamy blaszkę o wymiarach 36/ 25 cm. wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem.
Na ciasto rozkładamy masę serową, na masę serową układamy odsączone i pokrojone brzoskwinie z puszki.
Na brzoskwinie rozkładamy masę makową, na którą ścieramy na tarce o dużych oczkach zamrożone ciasto.
Tak przygotowany placek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 1 godziny.
Po upieczeniu i wystudzeniu placek oprószamy cukrem pudrem.

Masa serowa;
Mielony twaróg ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami, do masy dodajemy budyń i dokładnie mieszamy.

Masa makowa;
Do gotowej masy makowej dodajemy bułkę tartą, jajko oraz garść rodzynek.
Dokładnie mieszamy.
7 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g - AMYLON

    Więcej o produkcie na stronie

    PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g - AMYLON

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER PUDER TRZCINOWY BIO 300 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER PUDER TRZCINOWY BIO 300 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BUŁKA TARTA BIO 250 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    BUŁKA TARTA BIO 250 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BRZOSKWINIA W ZALEWIE BIO 670 g - BATOM

    Więcej o produkcie na stronie

    BRZOSKWINIA W ZALEWIE BIO 670 g - BATOM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KAKAO FAIR TRADE BIO 200 g - TERRA ETICA

    Więcej o produkcie na stronie

    KAKAO FAIR TRADE BIO 200 g - TERRA ETICA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MARGARYNA (BEZ OLEJU PALMOWEGO) BIO KOSTKA 250 g - VITAQUELL

    Więcej o produkcie na stronie

    MARGARYNA (BEZ OLEJU PALMOWEGO) BIO KOSTKA 250 g - VITAQUELL

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • RODZYNKI SUŁTANKI BEZGLUTENOWE BIO 200 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    RODZYNKI SUŁTANKI BEZGLUTENOWE BIO 200 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER WANILIOWY BIO 20 g - AMYLON

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER WANILIOWY BIO 20 g - AMYLON

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MAK NIEBIESKI BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MAK NIEBIESKI BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SODA OCZYSZCZONA 20 g - VITAVEGAN

    Więcej o produkcie na stronie

    SODA OCZYSZCZONA 20 g - VITAVEGAN

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BUDYŃ O SMAKU ŚMIETANKOWYM BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON

    Więcej o produkcie na stronie

    BUDYŃ O SMAKU ŚMIETANKOWYM BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • TWARÓG WIEJSKI KLINEK TŁUSTY BIO (około 0,25 kg) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    TWARÓG WIEJSKI KLINEK TŁUSTY BIO (około 0,25 kg) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Bożena1960

  • Rożki z warzywami i kiełbasą

     Bożena1960
  • Serniczek na zimno

     Bożena1960
  • Ciasto pleśniak

     Bożena1960
  • Tort na roczek

     Bożena1960
  • Klopsiki z płotek w occie

     Bożena1960
  • Ćwikła

     Bożena1960
  • Zupa szpinakowa z kalafiorem

     Bożena1960
  • Zupa krem z marchewki i groszku

     Bożena1960
  • Muffinki w dwóch kolorach

     Bożena1960
  • Zupa pieczarkowa z mięsem i śmietaną

     Bożena1960
  • Świąteczne śledzie

     Bożena1960
  • Majonez domowy

     Bożena1960
  • Torcik Pavolova dla wnucząt

     Bożena1960
  • Filety musztardowo - korzenne

     Bożena1960
  • Kartacze z mięsem

     Bożena1960
  • Wieprzowina nadziewana wątróbką drobiową

     Bożena1960
  • Omlet Hiszpański

     Bożena1960
  • Sałatka jarzynowa

     Bożena1960
  • Rolmopsy z papryką czerwoną

     Bożena1960
  • Pierożki z farszem z wątróbki

     Bożena1960
  • Roladki z mozzarellą i suszonymi pomidorami

     Bożena1960
  • Bigos z pekińskiej kapusty

     Bożena1960
  • Smaczne przekąski z tortilli

     Bożena1960
  • Makaron z brokułem w sosie serowym

     Bożena1960
  • Leczo z dyni i pomidorów

     Bożena1960
  • Pyszny krem czekoladowy

     Bożena1960
  • Udka z majonezem i keczupem

     Bożena1960
  • Krem z dyni, papryki i marchewki

     Bożena1960
  • Zapiekanka z ziemniaków, kiełbasy i ostrego żółtego sera

     Bożena1960
  • Mój tatar śledziowy

     Bożena1960
  • Deser galaretkowo - jogurtowy

     Bożena1960
  • Kruche ciasteczka z dżemem

     Bożena1960
  • Czekoladowe ciasto ze śliwkami

     Bożena1960
  • Sałata w śmietanie do obiadu

     Bożena1960
  • Jajka w sosie koperkowym ze śmietaną

     Bożena1960
  • Klopsy kalafiorowo - brokułowe

     Bożena1960
  • udka kurczaka w marynacie sojowej

     Bożena1960
  • Frużelina wiśniowa

     Bożena1960
  • Wędzone pstrągi

     Bożena1960
  • Świąteczna babka o trzech smakach

     Bożena1960
  • Zupa krem brokułowo - cukiniowa

     Bożena1960
  • Surówka Colesław

     Bożena1960
  • Gulasz wieprzowy

     Bożena1960
  • Krążki jabłek w cieście biszkoptowym

     Bożena1960
  • Sałatka z buraków konserwowych

     Bożena1960
  • Makaronowe muszle nadziewane serem feta

     Bożena1960
  • Jajka nadziewane pastą z jajek, sera żółtego i szynki

     Bożena1960
  • Czeko śliwka tak jak nutella

     Bożena1960
  • Tort na 29 urodziny

     Bożena1960
  • Szare kluski ze skwarkami

     Bożena1960
  • Sos chrzanowy kawalera i studenta.

     Bożena1960
  • Coś al-a pizza

     Bożena1960
  • Kruchy placek ze śliwką

     Bożena1960
  • Kaczka z kapustą czerwoną

     Bożena1960
  • Ciasto gruszkowe z orzechową kruszonką

     Bożena1960
  • Deser jogurtowo - wiśniowy

     Bożena1960
  • Kotlety z kalafiora i cukinii

     Bożena1960
  • Racuchy z kapustą biała

     Bożena1960
  • Ciasto marchewkowo-orzechowe z polewą i czeko śliwką

     Bożena1960
  • Tarta warzywno - grzybowa

     Bożena1960
  • Sałatka makaronowa z brokułem

     Bożena1960
  • Racuchy na maślance z jabłkiem

     Bożena1960
  • Świąteczna sałatka śledziowa

     Bożena1960
  • Klopsy mielone z warzywami

     Bożena1960
  • Kluski zwane kopytkami

     Bożena1960
  • Zupa ziemniaczana z brukselką

     Bożena1960
  • Sałatka ananasowa z selerem ,szynką i ........

     Bożena1960
  • Grochówka z podsmażonym boczkiem

     Bożena1960
  • Super schaboszczaki

     Bożena1960
  • Pieczone pałki kurczaka do obiadu

     Bożena1960
  • Przekąska z ciasta francuskiego

     Bożena1960
  • Bułeczki z masełkiem czosnkowo - ziołowym

     Bożena1960
  • Sałatka warstwowa z papryką konserwową

     Bożena1960
  • Warzywne kotlety

     Bożena1960
  • Rolada makowa

     Bożena1960
  • jabłkowo-cynamonowe racuchy

     Bożena1960
  • Pulchne racuchy z jabłkami i żurawiną

     Bożena1960
  • Szybka przekąska z ciasta francuskiego

     Bożena1960
  • Doskonały sernik bakaliowy

     Bożena1960
  • Buraczany syrop na kaszel

     Bożena1960
  • Drobiowe placuszki z pieczarkami i serem

     Bożena1960
  • Miruna na brokuowo - ziemniaczany puree

     Bożena1960
  • Placuszki z kurczaka z warzywami

     Bożena1960
  • Szarlotka pod kratką

     Bożena1960
  • Zapiekanka z wiśni

     Bożena1960
  • Kefirowe deserki

     Bożena1960
  • Zupa szczawiowa

     Bożena1960
  • Ogórki zielone nadziewane mięsem

     Bożena1960
  • Deser jabłkowy

     Bożena1960
  • Klopsiki w sosie koperkowym

     Bożena1960
  • Lekki deserek jogurtowy

     Bożena1960
  • Pampuszki - pyszne placuszki

     Bożena1960
  • Golonko z owocami

     Bożena1960
  • Klopsiki w sosie pomidorowym o niskiej zawartości IG

     Bożena1960
  • Jabłka prażone do słoiczków

     Bożena1960
  • Schab w galarecie

     Bożena1960
  • Kurczak w warzywach podany z ryżem

     Bożena1960
  • Kotlety mielone z warzywami

     Bożena1960
  • Zupa dyniowa z marchwią i ziemniakami

     Bożena1960
  • Tort urodzinowy

     Bożena1960
  • Jogurtowo - śmietankowy kryształkowiec

     Bożena1960
  • Kurczak pieczony na butelce z piwa

     Bożena1960
  • Szybka przekąska z tortilli szpinakowej

     Bożena1960
  • Sałatką z marchewki i pomarańczy na salacie

     Bożena1960
  • Udka z patelni w keczupowo majonezowej marynacie

     Bożena1960
  • Szaszłyki wieprzowe z warzywami

     Bożena1960
  • Aronia w cukrze

     Bożena1960
  • Schab w ziołach

     Bożena1960
  • Niedzielny rosół na mięsie

     Bożena1960
  • Racuchy z jabłkiem na maślance

     Bożena1960
  • Rolada drobiowa z warzywami

     Bożena1960
  • Sok i dżem jabłkowo - śliwkowy z sokownika

     Bożena1960
  • Jajka w wiosennym sosie

     Bożena1960
  • Placuszki drobiowo - warzywne

     Bożena1960
  • Arbuzowy sorbet

     Bożena1960
  • Surówka z kapusty pekińskiej

     Bożena1960
  • Sałatka z kalafiorem

     Bożena1960
  • Pasztet z grzybami leśnymi

     Bożena1960
  • Jajka faszerowane tuńczykiem

     Bożena1960
  • Domowy przecier pomidorowy

     Bożena1960
  • Placki z cukinii

     Bożena1960
  • Rosół z jajkami

     Bożena1960
  • Rosół według przepisu mojej babci

     Bożena1960
  • Pomidorowy krem z klopsikami

     Bożena1960
  • Zupa krem porowo - serowa

     Bożena1960
  • Tort na chrzciny

     Bożena1960
  • Placki ziemniaczano - cukiniowe z warzywami

     Bożena1960
  • Papryka faszerowana farszem mięsno - warzywnym

     Bożena1960
  • Ciasto marchewkowe z rodzynkami

     Bożena1960
  • Moje wielkanocne jajka

     Bożena1960
  • Sałatka z kapusty kiszonej

     Bożena1960
  • Torcik z ciasta francuskiego

     Bożena1960
  • Chrupiące kulki z mielonego kurczaka

     Bożena1960
  • Warzywna sałatka obiadowa

     Bożena1960
  • Kurczak z imbirem i cynamonem

     Bożena1960
  • Leczo z cukinii z kiełbasą

     Bożena1960
  • Revani - tureckie ciasto z kaszą manną

     Bożena1960
  • Moje pierwsze kokosanki

     Bożena1960
  • Barszczyk z wiśni

     Bożena1960
  • Wielkanocny pasztet wieprzowy

     Bożena1960
  • Sałatka z kapusty kiszonej i papryki czerwonej

     Bożena1960
  • Kotlety mielone z różyczkami kalafiora

     Bożena1960
  • Twarogowe oponki

     Bożena1960
  • Placki z kurczakiem i białą kapustą

     Bożena1960
  • Sałatka z marynowanym czosnkiem i prażonym słonecznikiem

     Bożena1960
  • Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą

     Bożena1960
  • Ogórki kiszone z majonezem

     Bożena1960
  • Grzanki z drobiową wątróbką

     Bożena1960
  • Dynia w śmietanie

     Bożena1960
  • Szybki placek z jagodami

     Bożena1960
  • Gołąbki z kaszą gryczaną nie paloną

     Bożena1960
  • Prosta sałatka do obiadu

     Bożena1960
  • Śniadaniowy omlet z białą kiełbasą

     Bożena1960
  • Serowe chrupki - mini pączusie

     Bożena1960
  • Wielkanocna babka z czekoladą

     Bożena1960
  • Masełko łososiowe z natką pietruszki

     Bożena1960
  • Zielony koktajl warzywno - owocowy

     Bożena1960
  • Chlebek z twarogiem

     Bożena1960
  • Ciasto z serem

     Bożena1960
  • Pyszny dżem śliwkowy

     Bożena1960
  • Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami

     Bożena1960
  • Zupa krem z dyni

     Bożena1960
  • Gulasz z grzybami leśnymi

     Bożena1960
  • Sałatka z młodej kapusty

     Bożena1960
  • Koperkowe naleśniki z serkiem i łososiem

     Bożena1960
  • Babka piernikowo -cynamonowa

     Bożena1960
  • Drobiowy pasztet z żurawiną

     Bożena1960
  • Kaczka z farszem z białej surowej kiełbasy

     Bożena1960
  • Sernik bez spodu

     Bożena1960
  • Moje ciasto szpinakowe

     Bożena1960
  • Gołąbki z kapusty włoskiej w sosie pomidorowym

     Bożena1960
  • Świąteczny schab z oliwkami i kalafiorem

     Bożena1960
  • Kurczak w galarecie

     Bożena1960
  • Sernik wiedeński

     Bożena1960
  • Omlet warzywny z ośmiorniczkami

     Bożena1960
  • Szarlotka kakaowa z orzechami i nutką cynamonu

     Bożena1960
  • Ciasto orzechowe z jabłkami

     Bożena1960
  • Wielkanocne pisanki dla dorosłych

     Bożena1960
  • Drobiowe kotlety ziołowej panierce

     Bożena1960
  • Świąteczne jeżyki z jajek

     Bożena1960
  • Filet z kurczaka panierowany w amarantusie

     Bożena1960
  • Babki dwukolorowe

     Bożena1960
  • Kaczka zapiekana z jabłkami

     Bożena1960
  • Torcik dla wnuczki

     Bożena1960
  • Owocowy koktajl

     Bożena1960
  • Ciasto bez wyrabiania

     Bożena1960
  • Nadziewane zrazy schabowe

     Bożena1960
  • Naleśniki z serem ,śmietaną i czekośliwką

     Bożena1960
  • Rogaliki z ciasta francuskiego

     Bożena1960
  • Gołąbki Bożeny

     Bożena1960
  • Przekąski serowe

     Bożena1960
  • Szybka surówka - sałatka obiadowa

     Bożena1960
  • Omlet grzybowy

     Bożena1960
  • Żur na żeberkach, boczku wędzonym z grzybami

     Bożena1960
  • Omlety/naleśniki z nadzieniem pikantnym

     Bożena1960
  • Walentynkowe deserki z truskawkami

     Bożena1960
  • Ziemniaki z klopsami mielonymi

     Bożena1960
  • Ciasto śliwkowe z płatkami owsianymi

     Bożena1960
  • Faworki z ciasta francuskiego

     Bożena1960
  • Placuszki z serków waniliowych

     Bożena1960
  • Letnia sałatka

     Bożena1960
  • Krucha szarlotka

     Bożena1960
  • Zupa grzybowa na rosole

     Bożena1960
  • Klopsy mielone z grzybami

     Bożena1960
  • Kotlety mielone z sucharkami

     Bożena1960
  • Pierożki warzywno - grzybowe

     Bożena1960
  • Ciasto drożdżowe ze śliwkami

     Bożena1960
  • Torcik na 1 Komunię Świętą

     Bożena1960
  • Ciasto z winogronami

     Bożena1960
  • Grzanki z pomidorem i grzanki z serem

     Bożena1960
  • Przysmak dla dzieci

     Bożena1960
  • Kluski leniwe czyli kopytka serowe

     Bożena1960
  • Krokiety grzybowo - ziemniaczane

     Bożena1960
  • Schabowy podwójnie panierowany

     Bożena1960
  • Śledzie w zalewie octowej wg. przepisu mojej babci

     Bożena1960
  • Sypana szarlotka

     Bożena1960
  • Tort dla synowej

     Bożena1960
  • Diabelskie jajka

     Bożena1960
  • Owsianka na mleku kokosowym

     Bożena1960
  • Sałatka warstwowa

     Bożena1960
  • kotleciki mięsno -ryżowe

     Bożena1960
  • Herbatka na zimowe wieczory

     Bożena1960
  • Sałatka kapuściana kolorowa

     Bożena1960
  • Jajka nadziewane pieczarkami i serkiem topionym

     Bożena1960
  • Leczo warzywno - mięsne z pieczarkami i cukinią

     Bożena1960
  • Chleb żytni na naturalnym zakwasie

     Bożena1960
  • Ciasto z owocami

     Bożena1960
  • Mój mocno bakaliowy keks

     Bożena1960
  • Gruszki marynowane

     Bożena1960
  • Zupa krem porowo - serowa

     Bożena1960
  • Sałata z koperkiem w śmietanie do obiadu

     Bożena1960
  • Tort na 50 urodziny

     Bożena1960
  • Baranki wielkanocne

     Bożena1960
  • Gulasz wieprzowy

     Bożena1960
  • Podstawowy przepis na naleśniki

     Bożena1960
  • Sałatka z kaszą ,burakami i tuńczykiem

     Bożena1960
  • Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami, boczkiem, kiełbasą i serem

     Bożena1960
  • Śledzie w majonezowym sosie

     Bożena1960
  • Naleśniki z serem i sosem owocowym

     Bożena1960
  • Surówka z pekińskiej kapusty

     Bożena1960
  • Cynamonowe racuchy z jabłkiem

     Bożena1960
  • Tort Komunijny

     Bożena1960
  • Sałatka z warzyw i ryżu

     Bożena1960
  • Pasta na chleb z wędzonej makreli

     Bożena1960
  • Naleśniki z dodatkami

     Bożena1960
  • Sernik na spodzie z delicjami

     Bożena1960
  • Sałatka orientalna

     Bożena1960
  • Ogórki zielone nadziewane mięsem

     Bożena1960
  • Surówka z kapusty i pomidorów

     Bożena1960
  • Potrawka z kurczaka z dynią i warzywami

     Bożena1960
  • Papryka faszerowana farszem mięsno - ryzowym

     Bożena1960
  • Krokiety ze szpinakiem, jajecznicą i żółtym serem

     Bożena1960
  • Ptasie mleczko

     Bożena1960
  • Kapusta czerwona Bozeny

     Bożena1960
  • Kotlety z kalafiora i cukinii

     Bożena1960
  • Knedle ze śliwkami

     Bożena1960
  • Kurczak zawijany w roladę

     Bożena1960
  • Jajka zapiekane w ziemniakach

     Bożena1960
  • Aromatyczny rosół na skrzydełkach

     Bożena1960
  • Świąteczne makówki

     Bożena1960
  • Koktajl owocowy

     Bożena1960
  • Kotleciki warzywno-pszenne

     Bożena1960
  • Szynka swojska Bożeny

     Bożena1960
  • sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym

     Bożena1960
  • Jabłkowy przysmak

     Bożena1960
  • Potrawka z fasolki szparagowej z kiełbasą

     Bożena1960
  • Drobiowe rolady ze szpinakiem

     Bożena1960
  • Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym

     Bożena1960
  • sałatka z pekińskiej kapusty i marchewki

     Bożena1960
  • Brukselka w cieście z dodatkiem majonezu

     Bożena1960
  • Ciasto orzechowo - marchewkowe

     Bożena1960
  • Chleb na suchych drożdżach

     Bożena1960
  • Zielony koktajl

     Bożena1960
  • Ptysie z bitą śmietaną

     Bożena1960
  • Koktajl dwukolorowy

     Bożena1960
  • Sałatka z mortadelą i jarzynami z rosołu

     Bożena1960
Zobacz więcej przepisów
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super pomysł na ciasto
08.04.2021, godz. 18:48
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Dziękuję.;)
22.03.2023, godz. 12:08
Skoter
Skoter powiedział/a:
smaczne ciasto
08.04.2021, godz. 21:20
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Dziękuję.;)
09.04.2021, godz. 13:31
gosia56
gosia56 powiedział/a:
Proszę bardzo na pewno było smaczne
09.04.2021, godz. 14:33
Nikita
Nikita powiedział/a:
Pyszne ciasto, ja tylko zamieniłabym gotową masę makową na zrobioną w domu.
09.04.2021, godz. 17:48
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
smakowite ciasto
06.09.2021, godz. 15:04
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Pyszne ciasto
07.11.2022, godz. 15:23
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
pyszne ciasto
08.02.2023, godz. 10:07

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
11 13 30 min
Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
11 12 30 min
Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
10 9 45 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
9 7 30 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 5 70 min
Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).