![Surówka z kapusty pekińskiej](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-07/11716-photo-main.jpg)
Surówka z kapusty pekińskiej
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: cytrusy
Składniki:
ogórek zielony - 1 szt.
cebula - 1 szt.
sól - 1/2 łyżeczki
oliwa - 1/4 szklanki
mięta listki - 2 łyżeczki
sok z cytryny - 1/2 szt.
zioła prowansalskie - 1/3 łyżeczki
pomidor - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę.
Ogórek zielony umyć i osuszyć , a następnie pokroić w niezbyt grubą kostkę.
Wszystko razem wymieszać doprawić solą do smaku.
Surówkę przełożyć do szklanej salaterki.
Sos;
składniki sosu połączyć ze sobą ,dokładnie wymieszać.
Na 10 minut przed podaniem surówkę polać sosem i udekorować pomidorem i plasterkami ogórka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.