
Sałatka śledziowa

Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
ugotowane na twardo jajka - 3 szt.
duże kwaskowe jabłko - 1 szt.
ziemniaki ugotowane w mundurkach - 3-4 szt.
Sos:
jogurt naturalny gęsty - 2 łyżki
chrzan tarty - 2 łyżki
Dodatkowo:
natka pietruszki drobno posiekana - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Prosta, szybka i smaczna sałatka śledziowa. Sałatka układana warstwowo przekładana sosem. Myślę że na jednej porcji się nie skończy. Sałatka na różne okazje okolicznościowe.Sposób przygotowania:
Składanie sałatki:
Na dno szklanej salaterki włożyć pokrojone śledzie, posmarować porcją sosu, następnie rozłożyć jabłko i również posmarować porcją sosu sosu. Następną warstwą będą ziemniaki i znowu sos, starte jajka i sos. Całość posypać posiekaną natką pietruszki. Schłodzić w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.