Przekąska z ciasta francuskiego
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
parówki cienkie - 15 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
papryka pomarańczowa - 1 szt.
ser żółty - 200 g
białka - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Ciasto rozwinąć , pokroić w kwadraty.
Na każdym ułożyć pokrojone warzywa ,zwinąć w rulon .
Rulony ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia .
Każdy posmarować rozbełtanym białkiem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia na złoty kolor około 20 - 30 minut.
Podawać z keczupem albo z sosem czosnkowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.