Placki ziemniaczano - cukiniowe z warzywami
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukinia duża - 1/2 szt.
cebula - 1 szt.
ząbki czosnku - 3 ząbki
marchewka - 1 szt.
jajko - 1 szt.
natka pietruszki - 1/2 pęku
mąka - 4 - 5 łyżki
sól morska do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
olej do smażenia - 200 ml
dodatkowo; śmietana 18 % - 200 ml
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcje ciasta formując placuszki.
Smażyć na złoty kolor z obydwu stron.
Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym .
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.