![Udka z majonezem i keczupem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-04/13982-photo-main.jpg)
Udka z majonezem i keczupem
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: jajka, mięso, pszenica, drób
Składniki:
majonez - 1 łyżka
keczup - 1 łyżka
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
bułka tarta - 2 łyżki
olej lub margaryna - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Czas przygotowania 30 minut + czas zamarynowania + czas pieczeniaSposób przygotowania:
Po tym czasie udka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze.
Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka.
Z wierzchu udka posypać bułką tartą. Blaszkę nakryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika.
Gdy mięso będzie dość miękkie folię zdjąć, a udka piec do całkowitej miękkości i do zrumienienia wierzchu.
Podawać do drugiego dania. Ja podałam z sałatką jarzynową w kształcie serca.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.