![Klopsy mielone z warzywami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-03/16958-photo-main.jpg)
Klopsy mielone z warzywami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, jajka, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
jajko - 1-2 szt.
papryka czerwona - 1/2 szt.
papryka żółta - 1/2 szt.
koperek - 1/2 pęku
majeranek - 1 łyżeczka
przyprawa do mielonego - 1 łyżeczka
sól i pieprz - do smaku
bułka namoczona w mleku - 1 szt.
bułka tarta do panierowania - 200 g
olej do smażenia - 1/2 litra
Dodatkowe informacje:
Rada:Gdyby masa była zbyt luźna można do masy dodać 1-2 łyżki bułki tartej.
Sposób przygotowania:
Dodajemy jajko, przyprawy oraz odciśniętą bułkę, wszystko dokładnie wyrabiamy do połączenia składników. Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.