Rożki z warzywami i kiełbasą
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 250 ml
sól - 1/2 łyżeczki
jajko - 1 szt.
Farsz; papryka czerwona - 2 szt.
papryka żółta - 1 szt.
papryka pomarańczowa - 1 szt.
cebula - 1 szt.
pieczarki - 150 g
cukinia - 1/2 szt.
ząbki czosnku - 2 ząbki
kiełbasa - 250 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowo; olej do głębokiego smażenia - 1,5 litra
ketchup pikantny - 250 g
Sposób przygotowania:
Do podsmażonej cebuli dodać wcześniej przygotowane warzywa i podsmażać razem około 8 - 10 minut. Na samym końcu dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i ogórek zielony. Doprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby.
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować nie za grubo, pokroić w nie za duże kwadraty.
Na każdym kwadracie ułożyć porcję farszu polać ketchupem i zlepiać rożki tak jak pierogi.
Smażyć w głębokim oleju (pamiętajmy, że olej ma być mocno rozgrzany).
Smażyć mocno rumiany kolor.
Podać z ketchupem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.