Klopsy mielone z grzybami
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, grzyby, pszenica, wieprzowina
Składniki:
podgrzybki - 300 g
jajko - 1 szt.
bułka namoczona w mleku - 1 szt.
ząbki czosnku - 2 ząbki
sól morska do smaku
przyprawa do mielonego do smaku
bułka tarta - 2 łyżki
bułka do panierowania - 200 g
olej do smażenia - 1/2 litra
Sposób przygotowania:
Mięso mielone wkładamy do miski.
Dodajemy namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę, jajko, rozgniecione drobno posiekane ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku oraz przyprawę do mięsa mielonego.
Do całości dodajemy podsmażoną i ostudzoną cebulę z grzybami.
Całość zagniatamy na jednolitą masę.
Gdyby masa była za luźna dodajemy bułkę tartą i ponownie mieszamy.
Z masy formujemy klopsy i smażymy na oleju z każdej strony na rumiano.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.