Babka murzynkowa z polewą czekoladową
Bożena1960Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło lub margaryna - 250 g
mąka tortowa - 2 szklanki
jajka - 4 szt.
cukier - 1,5 szklanki
kakao ciemne - 4 łyżki
woda - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
orzechy włoskie posiekane - 1/2 szklanki
owoce kandyzowane - garść
rodzynki - garść
czekolada deserowa - 8 kostek
bułka tarta do foremki - 2 łyżki
tłuszcz do foremki - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Dzisiejsza babka to babka przygotowana tak jak murzynek, dodałam dużą ilość różnego rodzaju bakali, a górę udekorowałam polewą czekoladową. Wyszła bardzo smaczna.Sposób przygotowania:
Udekorować według uznania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.