Rosół z jajkami
Bożena1960Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 3 szt.
mąka pszenna - 2 - 3 łyżki
natka pietruszki - 1/2 pęku
Sposób przygotowania:
Marchewkę z rosołu rozgnieśc widelcem i ponownie włożyć do rosołu.
Jajka wbić do szklanki, dodać mąkę pszenną i odrobinę masła, a następnie roztrzepać widelcem do połączenia składników i otrzymania jednolitej masy.
Do gotującego bulionu z kurczaka dodać cienkim strumieniem roztrzepane jajka cały czas mieszając.
Gotować około 3 minut.
Zupę podawać gorącą , posypaną posiekaną natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.