Diabelskie jajka
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne, śniadanie
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, pszenica
Składniki:
ogórki konserwowe - 2 szt.
ketchup - 3 łyżki
przecier pomidorowy - 1 łyżka
papryka ostra mielona - szczypta
sól i pieprz - do smaku
natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Po wymieszaniu zagotować. Doprawić papryką, pieprzem i solą. Ogórki drobniutko pokroić i dodać do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać ketchup.
Jajka po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać i przekroić na połówki.
Ułożyć na półmisku żółtkiem do góry. Zalać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki. Na każdej połówce ułożyć kleks keczupu.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.