Rolady schabowe z szynką, pieczarkami i serem mozzarella
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
plastry szynki konserwowej - 3 szt.
plastry sera żółtego - 3 szt.
mozzarella duża kulka - 1 szt.
pieczarki - 250 g
cebula - 1 szt.
masło klarowne - 1 łyżka
sól i pieprz mielony - do smaku
bułka tarta - 250 g
mąka pszenna - 3 łyżki
jajka - 2 szt.
mleko (szklanka o pojemności 200 ml) - 1/5 szklanki
przyprawa do mięsa wieprzowego - szczypta
masło klarowne do smażenia
Sposób przygotowania:
Zwinąć ciasno w roladę. Przygotować dwa naczynia w jednym rozbełtać jajka z dodatkiem mleka i szczyptą przyprawy do wieprzowiny, a w drugiej wymieszać bułkę tartą z mąką. Przygotowane rolady obtaczać najpierw w rozbełtanym jajku z mlekiem, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.