Świąteczna sałatka śledziowa
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula czerwona - 1 szt.
ogórki kiszone - 2 szt.
jabłko - 1 szt.
śmietana 18 % - 3 łyżki
pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie pokroić w kawałki smarując każdy płat musztardą.
Pokrojone przełożyć do większego naczynia, dodać pokrojoną w piórka cebulę czerwoną, pokrojone w kostkę ogórki kiszone i jabłko, oprószyć świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Dodać majonez i śmietanę. Całość wymieszać do połączenia składników. Włożyć do pojemnika , zamknąć i przechowywać w lodówce.
Podawać na półmisku,oprószyć świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.