Owsianka na mleku kokosowym
Bożena1960Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: orzechy wszystkie, owies
Składniki:
mleko kokosowe - 250 ml
banan - 1 szt.
truskawki - 10 szt.
orzechy włoskie - 1/3 szklanki
syrop klonowy - 3 - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Przygotować owoce.
Oczyszczone truskawki pokroić w plasterki, połówkę banana rozgnieść widelcem, a drugą pokroić w plastry.
Borówkę amerykańską opłukać, a następnie odsączyć na sitku.
Do płatków dodać rozgniecionego banana i przemieszać.
Przełożyć do słoika najlepiej szklanego, dodać pozostałe owoce i orzechy (ulubione owoce), polać syropem klonowym i gotowe.
Słoiczek szczelnie zamykamy i posiłek, który doda nam energii gotowy do spożycia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.