Ciasto z winogronami
Bożena1960Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
cukier - 1,5 szklanki
margaryna - 1 kostka
jajka - 7 szt.
soda oczyszczona - 0,5 łyżeczki
dodatkowo; winogrona ciemne - 600 g
cukier puder do posypania - 0,5 szklanki
Sposób przygotowania:
Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem.
Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę o wymiarach 28/37 cm.
Rozłożyć oczyszczone winogrona i piec w temperaturze 200 stopni 50 minut (najlepiej do suchego patyczka).
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia 50 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.