![Jabłka prażone do słoiczków](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-11/12195-photo-main.jpg)
Jabłka prażone do słoiczków
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: cytrusy
Składniki:
sok z cytryny - 1 szt.
woda zimna - 1/2 szklanki
cynamon - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Wstawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania.
Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 20 minut często mieszając aby jabłka się nie przypaliły.
Dodajemy odrobinę cynamonu i dosładzamy w razie potrzeby pozostałym cukrem.
Gorącą masę przekładamy do czystych słoików i dokładnie zamykamy,słoiki obracamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia.
Na zimę jak znalazł.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.