Makaronowe muszle nadziewane serem feta
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
oliwki zielone i czarne kilka
ser feta - 100 g
łosoś wędzony - 100 g
cebulka zielona - 1 pęk
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
zioła prowansalskie - 1/2 łyżeczki
oliwa z pomidorów suszonych - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Farsz ;
Ser feta rozkruszyć do miski, dodać pokrojonego wędzonego łososia (albo łososia w kawałkach) dodać poszatkowaną cebulkę zieloną oraz pokrojone oliwki zielone i czarne, a także suszone pomidory, wszystko dokładnie wymieszać doprawić pieprzem i solą oraz odrobiną ziół prowansalskich.
Tak przygotowanym farszem napełnić muszle, poukładać na talerzu i zajadać.
Można ugotować więcej muszelek bo lubią pękać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.