![Rolada drobiowa z pieczarkami i serem mozzarella](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-11/17604-photo-main.jpg)
Rolada drobiowa z pieczarkami i serem mozzarella
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 500 g
duża cebula - 1 szt.
starta mozzarella - 200 g
sól i pieprz - do smaku
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
masło klarowne do smażenia - trochę
Dodatkowe informacje:
Rolada drobiowa z pieczarkami i serem to mój dzisiejszy obiad, roladę podałam z kluskami śląskimi i do tego prosto i szybko mizeria z ogórków zielonych na śmietanie i jogurcie naturalnym.Sposób przygotowania:
Przygotowanie pieczarek:
Pieczarki po oczyszczeniu pokroić w kostkę lub w pół plastry, na patelni rozgrzać masło klarowne dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać do zeszklenia, następnie do cebuli dodać przygotowane pieczarki doprawić pieprzem i solą i smażyć do miękkości.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.