Gulasz drobiowy
Bożena1960Rodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): węgierska
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 800 g
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
masło klarowne - 2 łyżki
papryka czerwona, żółta i zielona - 1/2 szt.
przyprawa do drobiu - 1 łyżka
papryka mielona słodka - 1 łyżeczka
kurkuma - 1 łyżeczka
sól i pieprz - do smaku
oliwa - 2 łyżki
Dodatkowo:
bulion drobiowy - 250 ml
mąka pszenna (do zagęszczenia sosu) - 2-3 łyżki
woda - 1/4 szklanki
opcjonalnie ziele angielskie - 3 szt.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.