Sałata w śmietanie do obiadu
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
ocet do smaku
cukier do smaku
śmietana 18 % - 400 ml
koperek świeży - 1/2 pęku
Dodatkowe informacje:
Śmietanę możemy zastąpić jogurtem naturalnym lub pół na pół śmietana z jogurtem.Sposób przygotowania:
Do tak przygotowanej sałatki zielonej dodajemy ocet, cukier odrobina pieprzu i soli do smaku. Dodajemy śmietanę, całość dokładnie mieszamy.
Koperek oczyszczamy, płuczemy, a następnie szatkujemy i dodajemy do sałaty ponownie mieszamy.
Tak przygotowaną sałatę zieloną schładzamy w lodówce i podajemy do drugiego dania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.