Filet z kurczaka panierowany w amarantusie
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 3/4 szklanki
jajka - 2 szt.
czosnek granulowany do smaku
amarantus do panierowania
olej do smażenia
masło klarowne - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Oczyszczamy z błonek i myjemy.
Następnie kotleciki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Panierujemy w mące, rozbełtanym jajku a na samym końcu w amarantusie.
Panierowane kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła klarownego.
Smażymy z obu stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.