Lekki deserek jogurtowy
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, nabiał krowi
Składniki:
żółtka - 3 szt.
cukier waniliowy - 1 opakowanie
żelatyna spożywcza - 6 łyżeczek
biszkopty - 12 szt.
Sposób przygotowania:
Masę dziele na dwie części do jednej dodaje pokrojone galaretki, które zrobiłam dzień wcześniej według opisu na opakowaniu mieszam.
Cześć masy bez galaretek przelewam do pucharków wkładam na 15 min do lodówki aby masa się trochę ścięła na to nakładam mesę z galaretkami na to pokruszone biszkopciki i znowu masę bez galaretek.
Całości dekoruje kolorowymi galaretkami,listkami mięty i rurkami czekoladowymi.
Schładzamy w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.