![Jajka faszerowane tuńczykiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-04/15523-photo-main.jpg)
Jajka faszerowane tuńczykiem
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, ryba i owoce morza
Składniki:
tuńczyk w sosie własnym - 1 opakowanie
majonez - 4 - 5 łyżki
chrzan tarty - 1 łyżka
rzodkiewka - 1/2 pęku
natka pietruszki - 1 pęk
liście sałaty - 5 szt.
Sposób przygotowania:
Obrać i przekroić wzdłuż.
Wyjąć żółtka utrzeć z majonezem, chrzanem tartym z tuńczykiem i na koniec połączyć z posiekaną natką pietruszki.
Połówki białek napełnić masą udekorować plasterkami rzodkiewki oraz natką pietruszki.
Podawać na liściach sałaty zielonej.
Polecam na Wielkanoc i nie tylko.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.