
Mój krem stracciatella

Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, kakao, nabiał krowi
Składniki:
serek mascarpone - 500 g
gorzka czekolada - 150 g
cukier puder - 4 łyżki
Dodatkowo: ścięta góra z biszkoptu czekoladowego - pokruszona - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Krem przygotowany do ciast na niedzielne popołudnie. Krem śmietankowy z mascarpone, kawałkami czekolady oraz dodatkowo pokruszonym biszkoptem czekoladowym.Rada: Krem możemy wykorzystać do przełożenia tortu, do ciast i deserów.
Ścięta góra z biszkoptu czekoladowego pokruszona i wmieszana do kremu.
Sposób przygotowania:
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubiłam na sztywno dodając cukier puder. Ubitą śmietanę połączyłam z serkiem mascarpone i na koniec dodałam pokrojoną czekoladę oraz pokruszony biszkopt. Całość delikatnie przemieszałam, aby składniki się połączyły. Krem włożyłam na 15 minut do lodówki w celu schłodzenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.