Sałatka warstwowa
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: jajka, mięso, drób
Składniki:
kukurydza konserwowa - 1 słoik
ogórki konserwowe - 4 szt.
cebula - 2 szt.
kapusta pekińska - 1 szt.
ketchup mały - 1 szt.
przyprawa gyros - 1 opakowanie
olej - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Filet przyprawić dość mocno przyprawą gyros.
Cebulę po obraniu pokroić w kostkę, ogórki również pokroić w kostkę.
Kapustę pekińską poszatkować.
Do szklanej miski kładziemy na spód część podsmażonego filetu, następnie 1/2 puszki odsączonej kukurydzy, na to majonez na majonez keczup , następnie część pokrojonych ogórków , część pokrojonej cebuli, posypać częścią pokrojonej kapusty, i znowu majonez , keczup i kurczak , kukurydza , ogórki, cebula majonez , keczup , kapusta pekińska , jeszcze raz majonez z keczupem.
Wierzch posypać kapustą pekińską.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.