Sałatka kapuściana kolorowa
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
kapusta czerwona - 1/4 szt.
cebula - 1 szt.
rodzynki - 1/2 szklanki
majonez - 4 łyżki
natka pietruszki - 1/2 pęku
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Włożyć do miski dodać sól dokładnie wymieszać i odczekać około godziny.
Cebule obrać i drobniutko posiekać dodać do kapusty, dodać również sparzone wrzątkiem a następnie odsączone rodzynki , obrane pokrojone w drobną kostkę jabłko.
Dodać posiekaną pietruszkę zieloną oraz majonez i jogurt naturalny.
Całość dokładnie wymieszać doprawić do smaku pieprzem ,solą oraz odrobiną cukru.
Udekorować rodzynkami oraz posiekaną pietruszką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.