Mocno czekoladowa, bakaliowa masa
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, kakao, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 1 szklanka
mleko w proszku - 1 szklanka
woda - 1/2 szklanki
kakao ciemne - 4 łyżeczki
budyń czekoladowy bez cukru - 1 opakowanie
Dodatkowo:
wafle pokruszone - 2 szt.
wiórki kokosowe - 3 łyżki
rodzynki - 50 g
Dodatkowe informacje:
Masa którą dzisiaj proponuję to pyszne nadzienie na wafelki, które w prosty sposób możemy wykonać w domu z fafli tortowych. Masa mocno czekoladowa i dużą ilością bakali.Sposób przygotowania:
Rada: Wafle do masy można rozdrobnić wałkiem do ciasta, ja chciałam wypróbować z większymi kawałkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.