Grzanki z drobiową wątróbką
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
bułki duże - 2 szt.
masło - 4 łyżki
mleko - 1 szklanka
jajka ugotowane na twardo - 3 szt.
ser żółty - 200 g
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Przygotowanie grzanek;
Dużą bułkę pokroić w poprzek. Następnie posmarować z obu stron,włożyć na blachę i upiec grzanki.
Na gotowe grzanki nałożyć farsz z wątróbki, posypać startem serem i ponownie zapiec do rozpuszczenia sera.
Podawać gorące, polane ketchupem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.