Smaczne przekąski z tortilli
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
farsz - szpinak świeży - 300 g
pieczarki - 250 g
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
sól do smaku
gałka muszkatołowa - 1 szczypta
jajecznica - jajka - 3 szt.
masło - 1 łyżka
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę po obraniu szklimy na oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojony szpinak.
Podsmażamy do miękkości.
Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce (duże oczka), następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oleju lekko solimy.
Do podsmażonych pieczarek dodajemy podsmażony szpinak z cebulą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej całość mieszamy do połączenia składników.
Z jajek przygotować jajecznicę.
Na plackach tortilli rozłożyć farsz szinakowy z pieczarkami, na farsz nałożyć jajecznicę.
Placki zwijać w roladę ,spiąć wykałaczkami i pokroić w plastry około 1,5 - 2 cm.
Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.