Mój tatar śledziowy
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: miody, grzyby, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 1 szt.
ogórki kiszone - 2 szt.
grzybki marynowane - 7 szt.
cebulka zielona - 1/2 pęku
musztarda ostra - 1 łyżeczka
miód płynny - 1 łyżeczka
pieprz czarny mielony do smaku
olej - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Po wymoczeniu filety śledziowe kroimy na kawałki po skosie, wkładamy do miski, dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kostkę ogórek kiszony, posiekaną cebulkę zieloną i natkę pietruszki oraz pokrojone grzybki marynowane dodać musztardę, miód oraz olej, przyprawić świeżo mielonym pieprzem, całość dokładnie wymieszać.
Wyłożyć na talerz, udekorować marynowanymi grzybkami.
Grzybki miałam swojej roboty.
Rada;
Tatar można podać ułożony na wyciętych krążkach ciemnego pieczywa.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.