Naleśniki z dodatkami
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
jajko - 1 szt.
sól - 1 szczypta
olej - 1 łyżka
dodatkowo: szynka - 5 plastrów
parówki drobiowe - 5 szt.
ketchup - 5 łyżek
olej - 3 łyżki
liście sałaty - 3 szt.
Sposób przygotowania:
Z ciasta smażymy 5 naleśników,na każdym naleśniku nakładamy plaster sera żółtego, na ser plaster szynki (najlepiej konserwowa) i na to parówkę.
Zwijamy i ponownie obsmażamy z obydwu stron.
Podajemy na liściach sałaty polane ketchupem.
Rada;
Mleko możemy zamienić na wodę niegazowaną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.