![Surówka z kapusty i pomidorów](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-09/10252-photo-main.jpg)
Surówka z kapusty i pomidorów
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: cytrusy
Składniki:
pomidory - 3 szt.
cebula - 1 szt.
por biała część - 1 szt.
oliwa - 3 łyżki
sok z cytryny - 1 szt.
cukier do smaku
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie posolić i odstawić na 20 - 30 minut.
Pomidory sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę a następnie pokroić w kostkę.
Por pokroić w prążki.
Cebule obrać, pokroić w piórka.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, polać sosem, lekko wymieszać i przełożyć do salaterki.
Sos;
obrany czosnek przecisnąć przez praskę, następnie zmiażdżyć z solą, dodać olej, mieszając doprawić cukrem i sokiem z cytryny do smaku.
Ozdobić ćwiartkami pomidora.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.