Szybki placek z jagodami
Bożena1960Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
śmietana - 1 szklanka
cukier - 1 szklanka
jajka - 2 szt.
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
jagody - 250 g
cukier puder - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Zmiksować na gładką masę.
Do gładkiej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przelać na wysmarowaną tłuszczem średniej wielkości blachę.
Włożyć do średni nagrzanego piekarnika i piec około 35 minut.
Na wierzchu ciasta ułożyć jagody lekko je wciskając.
Piec w średni nagrzanym piekarniku około 35 minut
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.