Pikantne kopytka
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
jajko - 1 szt.
ser żółty (tylżyckiego lub cheddara) - 150 g
boczek wędzony - 100 g
sól - szczypta
pieprz mielony - szczypta
Sposób przygotowania:
Boczek lub kiełbasę pokroić w kostkę (u mnie kiełbasa), a następnie podsmażyć z cebulką na rozgrzanym tłuszczu. Kopytka podawać polane podsmażoną cebulką i kiełbasą lub skwarkami z wytopionego boczku i do tego surówka z kiszonej kapusty.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.