
Pączki z marmoladą różaną i skórką pomarańczową

Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
sól - szczypta
żółtka - 4 szt.
wódka lub spirytus - 2 łyżki
drożdże świeże - 25 g
cukier waniliowy - 15 g
cukier - 4 łyżki
masło - 60 g
Dodatkowo:
olej do głębokiego smażenia - 1 litr
kandyzowana skórka pomarańczowa - trochę
Lukier:
mleko - 5 łyżek
cukier puder - 10 łyżek
Dodatkowe informacje:
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisiaj podaję przepis na puszyste, mięciutkie i smaczne pączki.Sposób przygotowania:
Przygotować lukier:
Cukier puder wymieszać z mlekiem i lukrować pączki posypując skórką pomarańczową.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.