Schabowy podwójnie panierowany
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina
Składniki:
jajka - 3 szt.
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
bułka tarta do panierowania - 300 g
olej do smażenia - 250 ml
Sposób przygotowania:
Następnie rozbijamy tłuczkiem.
Schabowe wkładamy do rozbełtanych z przyprawami jajek na 15 minut.
Wyjmujemy, panierujemy w bułce tartej, ponownie wkładamy do jajka i ponownie do bułki tartej.
Tak przygotowane schabowe smażymy na tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.