Zupa z maślaczków
Bożena1960Rodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, strączkowe, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
marchewka - 1 szt.
pietruszka korzeń - 1 szt.
por - kawałek
cebula - 2 szt.
czosnek - 2 ząbki
masło klarowne - 2 łyżki
natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
śmietana 30 % - 50 ml
kostka bulioniowa - 1 szt.
Dodatkowo:
ugotowany makaron (u mnie świderki) - 250 g
Dodatkowe informacje:
Zupka z maślaków to jedna z ulubionych zup mojej rodzinki. Uwielbiam maślaczki, a zupę z nich mogłabym jeść codziennie. Dlatego dzisiaj podaję przepis na moją zupę z maślaczków. Myślę że przepis bardzo prosty, a zupa smaczna.Sposób przygotowania:
Ja podałam z ugotowanym makaronem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.