Sałatka warstwowa z jajkiem
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mix sałat z rukollą - 1 opakowanie
ser żółty - 200 g
szynka plastry - kilka
ogórek zielony - 1 szt.
majonez - 6 łyżek
jogurt naturalny gęsty - 2 łyżki
sól i pieprz mielony - do smaku
posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Dzisiaj sałatka warstwowa z kilku warstw. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Sałatka nadająca się na różne imprezy okolicznościowe jak też spotkania rodzinne. PolecamSposób przygotowania:
Przygotować sos: Majonez połączyć z jogurtem doprawić pieprzem i solą, rozłożyć na jajkach. Udekorować i oprószyć posiekaną natką. Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.