Klopsy kalafiorowo - brokułowe
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
brokuł - 1/2 szt.
jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
jajko - 1 szt.
bułka tarta - 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
koperek posiekany - 1 - 2 łyżka
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Następnie odcedzamy na sicie i studzimy.
Wystudzonego kalafiora i brokuła rozgniatamy widelcem, dodajemy ugotowane na twardo rozgniecione widelcem jajka, poszatkowany koperek, jajko surowe oraz przyprawy, a na sam koniec dodajemy bułkę tartą, tyle ile wchłonie masa.
W zależności jak mokrą masę będziemy mieli najlepiej (według swojego uznania ).
Wszystko dokładnie wymieszać.
Z gotowej masy formować klopsy i smażyć na gorącym oleju z obu stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.