Drobiowe kotlety ziołowej panierce
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, drób
Składniki:
mąka pszenna - 3 -4 łyżki
jajka - 2 szt.
bułka tarta - 1 szklanka
koperek - 1/3 pęku
natka pietruszki - 1/3 pęku
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
olej rzepakowy - 1/4 litra
Sposób przygotowania:
Drobiowe kotlety oprószyć solą, świeżo mielonym pieprzem, obtoczyć w mące, następnie w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej z ziołami.
Gotowe kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.
Ja podałam z ziemniakami i sałatą zieloną w śmietanie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.