
Kolejny sernik na kakaowym spodzie

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 320 g
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
kakao ciemne - 3 łyżki
cukier drobny - 3/4 szklanki
zimne masło - 200 g
żółtka - 3 szt.
zmielonego twarogu - 1 kg
miękkie masło - 200 g
cukier - 3/4 szklanki
cukier waniliowy - - 15 g
jajka - 4 szt.
budyń waniliowy bez cukru - 40 g
Dodatkowe informacje:
Przepyszny sernik, puszysty, aksamitny, rozpływający się w ustach. Przepis prosty nie skompilowany. Wersji na ten sernik jest wiele ja dzisiaj polecam tę wersję na święta i nie tylko.szklanka o poj. 250 ml,
budyń op. 40 g,
Sposób przygotowania:
Miękkie masło ubić z cukrem i cukrem waniliowym, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku, porcjami dodawać twaróg i na koniec proszek budyniowy. Białka ubić na sztywną pianę, dodając białka pozostawione z ciasta kakaowego. Pianę połączyć z masą serową mieszając łyżką drewnianą. Tak przygotowaną masę serową wyłożyć na spód kakaowy. Na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach odłożoną część ciasta z zamrażarki. Wstawić do piekarnika i piec 45-50 minut w 180 stopniach. Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.