kotleciki mięsno -ryżowe
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso, wieprzowina
Składniki:
ryż - 3/4 szklanki
cebula - 1 szt.
papryka czerwona - 1/2 szt.
ząbki czosnku - 2 ząbki
jajko - 1
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna do smaku
sól i pieprz do smaku
przyprawa płynna do smaku
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy na sypko. Po ugotowaniu i odsączeniu dodajemy go do masy mięsnej. Do masy mięsnej dodajemy jajko, całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Z masy formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną surówką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.