Kurczak pieczony na butelce z piwem
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, jęczmień, drób
Składniki:
piwo jasne - 1/2 litra
Marynata:
papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
papryka ostra mielona - 1/2 łyżeczki
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
pieprz czosnkowy - do smaku
pieprz mielony - szczypta
sól - do smaku
czosnek - 3 ząbki
olej - 3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Mojego dzisiejszego kurczak piekłam na butelce z piwem. Kurczak z tego przepisu wychodzi smaczny, mięsko soczyste i kruche, a skórka chrupiąca.Sposób przygotowania:
Po upieczeniu podzielić i podawać z ulubioną surówką lub ziemniakami czy frytkami, jak i z czym kto lubi.
Rada:
Na 1 kg. mięsa 1 godzina pieczenia tak mi kiedyś powiedziała wyuczona kucharka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.