Letnia sałatka
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
pomidory - 3 szt.
kalafor - 1/2 szt.
natka pietruszki - 1/2 pęku
sól i pieprz do smaku
majonez - 1/2 słoika
pomidorki koktajlowe - 10 szt.
Sposób przygotowania:
Pomidory po umyciu i osuszeniu pokroić na części.
Jajka po ugotowaniu i przepłukaniu zimną wodą obrać i pokrajać mniejsze ćwiartki.
Przygotowane składniki układać na półmisku czy talerzu na którym sałatka będzie podana,kładąc na przemian kawałki kalafiora , pomidora oraz jajka.
Następnie na częściach kalafiora , jajka położyć po 1/2 łyżeczki majonezu.
wszystko oprószyć solą i pieprzem a także drobno pokrojoną natką pietruszki.
Można również posypać pokrojoną drobno cebulą.
Ozdobić pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.