Warzywna sałatka obiadowa
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, strączkowe
Składniki:
marchewki ugotowane - 4 szt.
pietruszka ugotowano - 3 szt.
seler ugotowany - 1/2 szt.
ugotowane na twardo jajka - 4 szt.
ogórki kiszone - 5 szt.
kukurydza w puszce - 1 opakowanie
groszek konserwowy w puszce - 1 opakowanie
musztarda - 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
majonez według uznania
Sposób przygotowania:
Po ugotowaniu wystudzić obrać i pokroić w drobną kostkę.
Jajka ugotować na twardo , po ugotowaniu przepłukać zimną wodą obrać i pokroić również w kostkę.
Obraną cebule oraz ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Groszek konserwowy i kukurydze odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki włożyć do wiekszej miski dodać sól i pieprz do smaku , musztardę oraz majonez.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do szklanej salaterki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.